FAQ

Czytaj i pytaj o wszystko co związane z ozonowaniem !

Ozonator – potocznie zwane urządzenie amatorskie. Niestety nie wiele ma wspólnego z ozonem, jedynie nazwę.

Dlaczego ?
Ponieważ wszystkie ogólnodostępne „ozonatory” i „generatory ozonu” wytwarzają „ozon” z powietrza atmosferycznego znajdującego się w danym pomieszczeniu. – Błąd ! Produktem reakcji generowania ozonu z powietrza atmosferycznego są w 90% trujące zanieczyszczenia tj. Tlenki azotu, Ketony, Aldehyd czy OZL – Organicznie Związki Lotne, a tylko 10% ozonu.
Po zabiegu ozonowania „ozonem” generowanym z powietrza atmosferycznego przez kilka dni czuć nieprzyjemny zapach m.in. spowodowany przez tlenek azotu, a przecież zależy nam aby pokój hotelowy pachniał świeżością.

Czysty Ozon – Idealnie !
Każdy Profesjonalny i Przemysłowy system ozonowania generuje czysty, skoncentrowany ozon , który pozbawiony jest trujących zanieczyszczeń w przeciwieństwie do ozonu z powietrza atmosferycznego.
Czysty ozon generowany jest w systemie z czystego tlenu o stężeniu +\- 94%.
Każdy system Ozon Food | HoReCa posiada wbudowany fabryczny koncentrator/generator tlenu.
Dzięki temu produkowane przez nas systemy ozonowania posiadają wysoką zdolność do generowania wysokostężeniowego ozonu, tym samym proces dezynfekcji jest skuteczny i bardzo szybki.

Jako jedyny producent w Europie Środkowo-Wschodniej dedykowanych systemów ozonowania dla branży HoReCa musimy jasno i stanowczo wyprowadzić z błędu potencjalnych użytkowników technologii.

Ozonatory to urządzenia amatorskie, niebezpieczne dla życia i zdrowia człowieka ! Dlaczego ?
Ponieważ nie posiadają czujników technologicznych oraz bezpieczeństwa zamontowanych fabrycznie w systemie.
Te dwa podstawowe czujniki to element każdego profesjonalne systemu ozonowania. Gwarantują skuteczność i prawidłowość procesu technologii ozonowania oraz bezpieczeństwo operatora systemu.
Każdy posiadacz systemu jest przeszkolony i otrzymuje certyfikat.

Bądź pewien dezynfekcji dzięki temu, że wykonasz ją sam  – Wspaniale !
Nie daj naciągać się na nieuczciwe i nieskuteczne usługi ozonowania „ozonatorami”

Posiadając własny system ozonowania, który ma zaprogramowane procesy  technologii ozonowania
zgodne z rekomendacjami PZH i Sanepid masz gwarancje skuteczności.

Każdy system Ozon Food | HoReCa posiada w standardzie fabrycznie wbudowany czujnik ozonu bezpieczeństwa „O3 Protect”, który gwarantuje bezpieczeństwo zdrowia i życia operatora systemu jak i późniejszych użytkowników pomieszczeń.
Do każdego mobilnego systemu ozonowania hoteli i restauracji dostarczany jest fabryczny tablet, który zdalnie komunikuje się z Centralą Sterowania znajdująca się na obudowie systemu.
Dzięki temu operator ma podgląd wszystkich parametrów bez konieczności wchodzenia do strefy w której generowana jest Kontrolowana Atmosfera Ozonowa.

Dzięki fabrycznie wbudowanym analizatorom stężenia ozonu technologicznego mamy gwarancje uzyskiwania stężeń dezynfekujących, które są odzwierciedleniem skuteczności procesu technologii ozonowania.

W zależności od specyfiki obiektu, możliwości technicznych i budżetu możemy wyprodukować dowolny system ozonowania stacjonarny jak i mobilny.
Zadzwoń do nas, a dobierzemy rozwiązanie „szyte na miarę” dla Twojego hotelu lub restauracji.

Nie, w trakcie procesu technologii ozonowania i generowania Kontrolowanej Atmosfery Ozonowej nie mają prawa przebywać ludzie jak i zwierzęta.
Po zakończeniu procesu technologii ozonowania, czujnik „O3 Protect” mierzy stężenie ozonu i umożliwia wejście po opadnięciu do wyznaczonego przez Sanepid stężenia. 

Jako lider technologii ozonowania w Europie Środkowo-Wschodniej produkujemy systemy, które dezynfekują pokój hotelowy o powierzchni ok. 40 m2 w ciągu nawet 7 minut !!.
Nie wierzysz ? -sprawdź.

Przewiń do góry